Archyvas
Pašarų tyrimai
VĮ „Pieno tyrimai“ savo klientams siūlo naujovę - net 68 pašaro rūšių tyrimus ir nustatyti net 21 parametrą: sausąsias medžiagas, aktyvųjį rūgštingumą, žalius baltymus, riebalus, ląstelienos ir neazotinių ekstraktinių (cukraus ir krakmolo) medžiagų kiekį, neutraliuose ir rūgštiniuose tirpaluose tirpią ląstelieną, žalius pelenus, nitratus, ligniną ir kt. plačiau... Gerai subalansuotas galvijų racionas yra esminis tiek pieninio, tiek mėsinio ūkio sėkmės faktorius. Pašarai ir šėrimo planavimas tampa vis svarbesni, nes gerėja karvių bandų genetinė kokybė. Tačiau gera genetika bejėgė, jei ūkio pašarų bazė silpna. Tik gavus su pašaru būtinas medžiagas biologiniams poreikiams tenkinti, išryškėja galvijų potencialios produktyvumo savybės. Gaminamų stambiųjų pašarų kokybė Lietuvoje šalies mastu iki šiol nebuvo sistemingai moksliškai tiriama, o siekiant gerų ūkio rezultatų, reikalingas aukštos kokybės pašaras. Svarbu žinoti ūkyje turimų pašarų cheminę sudėtį ir nustatyti energinę ir maistinę vertę. |